Antalya

Algemene Info

Antalya heeft heel wat historische sites met culturele bezienswaardigheden. Je kan onder andere een bezoekje brengen aan Aspendos, een stad die gesticht zou zijn door de Argeeërs. Deze versterkte Romeinse stad werd gebouwd op 2 heuvels. Er zijn nog duidelijk resten te zien van een aquaduct dat Aspendos vroeger van water voorzag via een waterleiding. Verder vind je er een prachtig bewaard gebleven Romeins theater waar zo'n 20.000 toeschouwers de voorstellingen konden volgen.

Ook de stad Perge is zeker de moeite waard. Je vindt er de overblijfselen van de tempel van Artemis, versterkte stadsmuren en tal van Romeinse gebouwen. Ook zijn er overblijfselen te zien van een groot theater en een brede straat die rechtstreeks naar de Acropolis leidt.
In Side zijn de ruïnes van de oude haven en het oude theater dan weer de grote publiekstrekker.
Sagalassos is een van de best bewaarde steden uit de oudheid en wordt sinds 1990 opgegraven, op 1.400 m hoogte, door een team van Belgische en Turkse archeologen. De stad werd rond 590 na Christus getroffen door een aardbeving, maar de overblijfselen zijn uitzonderlijk goed bewaard gebleven. Het oude centrum van de stad is met het theater, de Romeinse thermen en de fontein zo goed als heropgebouwd.

Formaliteiten: een identiteitskaart (dient nog min. 6 maanden geldig te zijn na aankomst en nog 3 maanden na vertrekdatum) of paspoort volstaat. Je dient wel een visum (dat max. 90 dagen geldig is binnen een periode van 180 dagen) aan te kopen ter waarde van 20 USD per persoon. Je kan dit visum enkel online aankopen via www.evisa.gov.tr. Voor een laatste update: zie http://diplomatie.belgium.be. Kinderen: voor Belgische kinderen jonger dan 12 jaar wordt een identiteitsbewijs met foto of een Kids-ID (meer info op www.eid.belgium.be) aanvaard, mits de kinderen vergezeld worden door minstens één van hun ouders. In andere gevallen is een paspoort noodzakelijk.
Lokale munt: de nationale munteenheid is de Turkse lira (TL): 1 TL = ± € 0,35 (oktober 2014). Opgelet: wissel niet te veel ineens, overblijvende lires kunnen niet terug gewisseld worden. Neem best ook wat euro's in kleinere coupures mee. Je kan er bijna overal mee betalen. Bovendien zijn er overal bankautomaten waar je met de kaart zowel euro als lire kunt afhalen.
Tijdsverschil: het is er 1 uur later.

Shopping: brillen, tapijten, leder, T-shirts, voorwerpen in onyx. Turkije is een aards paradijs voor shoppingliefhebbers. Tip: afdingen is de boodschap! Opletten bij het kopen van namaakartikelen. Deze kunnen voor problemen zorgen bij de Belgische douane.
Keuken: men kan de Turkse keuken beschouwen als één van de meest gevarieerde keukens ter wereld. Vlees- en visgerechten, koude schotels, zoetigheden en nog veel meer... voor elk wat wils dus. Thee is de volksdrank bij uitstek, soms zal bij het ontbijt toeslag gevraagd worden als je vers fruitsap wil.

Vasten: de ramadan begint op 18 juni en duurt tot 17 juli. Dit betekent dat de moslims een maand lang niets eten of drinken van zonsopgang tot zonsondergang.
Watersporten: voor de meeste watersporten heb je een brevet nodig. In sommige hotels is de minimumleeftijd van 16 jaar vereist en is het pas vanaf half mei mogelijk om watersporten te beoefenen.
Opmerking: eventuele openluchtfaciliteiten en watersporten zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. In het voor- en najaar is het mogelijk dat er bouw- of herstellingswerkzaamheden plaatsvinden in en rond de hotels.
Huisdieren onder de 5 kg zijn toegelaten in de transferbus en/of taxi, mits toeslag (ter plaatse te betalen). Ze dienen vervoerd te worden in een gesloten draagtas. Voor huisdieren boven de 5 kg dien je een taxi te nemen op eigen kosten.

Copyright © 2013 Liesbet's reiscenter - Webdesign door WebMamba.

Algemene voorwaarden